Cirugia

A Kukura Veterinaris oferim servei de cirurgia general i centrem els nostres esforços en que l’animal visqui aquest procediment d’una forma tranquil·la i amb mínim estrès, que sigui un procediment exitós i amb risc mínim pel pacient.

Les cirugía precisen d’una visita preoperatòria on es determina el pes de l’animal, l’estat de salut general i es realitzen les proves prèvies necessàries en cada cas. El dia de l’operació el primer de tot és l’aplicació d’una sedació, a ser possible amb la presència del propietari. Això ofereix una tranquilització a l’animal minimitazant l’estrès de que es quedi al centre.

Un cop l’animal ja està sota els efeces de la sedació es procedeix a col·locar una via per tenir accés intravenós. Utilitzem anestèsia multimodal, que permet combinar diferents fàrmacs anestèsics, minimitzant la seva dosi i els possibles efectes adversos. Un cop net i rasurat el pacient s’entra a quiròfan i és monitoritzat amb aparells per a valorar l’estat d’oxigenació del cos, intercanvi de gasos a nivell pulmonar, ritme cardíac, etc.. fet que permet un millor control del pla anestèsic. Totes les cirurgies es realitzen amb anestèsia inhalatoria, que permet mantenir el pla anestèsic desitjat i administrar medicació intravenosa només en cas que sigui necessari reforçar l’anestèsia o l’analgèsia.

Un cop finalitzada la cirurgia es retira l’anestesia inhalatoria i l’animal es desperta de manera suau a quiròfan i és traslladat a la zona d’hospitalització per a un despertar tranquil.

Sempre que és possible i segons el tipus de procediment, es realitza una sutura de punts intradèrmics que queden a dintre de la pell són reabsorbits  i permet que en moltes ocasions el pacient no requereixi de campana en el postoperatori ni d’extracció de punts.