Cirugia

A Kukura Veterinaris oferim servei de cirurgia general i centrem els nostres esforços en què l’animal viva aquest procediment d’una forma tranquil·la i amb mínim estrès, que sigui un procediment exitós i amb risc mínim pel pacient.

Les cirurgia necessiten una visita preoperatòria on es determina el pes de l’animal, l’estat de salut general i es realitzen les proves prèvies necessàries en cada cas. El dia de l’operació el primer de tot és l’aplicació d’una sedació, si és possible amb la presència del propietari. Això ofereix una tranquilització a l’animal minimitzant l’estrès que es quedi al centre.

Un cop l’animal ja està sota els efectes de la sedació es procedeix a col·locar una via per tenir accés intravenós. Utilitzem anestèsia multimodal, que permet combinar diferents fàrmacs anestèsics, minimitzant la seva dosi i els possibles efectes adversos. Un cop net i rasurat el pacient s’entra a quiròfan i és monitoritzat amb aparells per valorar l’estat d’oxigenació del cos, intercanvi de gasos a nivell pulmonar, ritme cardíac, etc. fet que permet un millor control del pla anestèsic. Totes les cirurgies es realitzen amb anestèsia inhalatòria, que permet mantenir el pla anestèsic desitjat i administrar medicació intravenosa només en cas que sigui necessari reforçar l’anestèsia o l’analgèsia.

Un cop finalitzada la cirurgia es retira l’anestèsia inhalatòria i l’animal es desperta de manera suau a quiròfan i és traslladat a la zona d’hospitalització per a un despertar tranquil.

Sempre que és possible i segons el tipus de procediment, es realitza una sutura de punts intradèrmics que quedin dins de la piel són reabsorbits i permet que en moltes ocasions el pacient no requereixi de campana al postoperatori ni d’extracció de punts.