Com puc ajudar al meu company de quatre potes?

La por a sorolls forts provocats pels trons durant les tempestes o pels petards en festivitats com Sant Joan o celebracions esportives, és un problema comú entre els animals de companyia. Aquesta por es deu a l’alta sensibilitat que tenen els gossos pels sons, que perceben a una intensitat molt més alta que la nostra.

La sensació de por és d’utilitat en la naturalesa ja que permet detectar a l’animal allò que li pot suposar un perill i fugir. Aquesta por desencadena reaccions químiques en el cos com la pujada del cortisol fent que s’accelerin el ritme cardíac, el respiratori i l’estat d’alerta.

El conflicte apareix quan aquesta por es transforma en una fòbia, és a dir, una resposta de por molt intensa que fa que l’animal presenti símptomes com intranquil·litat excessiva, baveig, paràlisi o tremolors, obsessió per buscar amagatall, vocalitzacions o inclús incontinència o respostes agressives. Aquest estat provoca en l’animal una sensació de malestar molt important i és responsabilitat del propietari ajudar-lo a perdre o almenys minimitzar aquesta sensació.

Si el vostre animal presenta algun d’aquests símptomes, us deixem uns petits consells que us poden ser de molta utilitat.

Tots aquests petits gestos poden ajudar molt al vostre animal, i us animem a que fer ús d’ells per a ajudar-los en el seu benestar.

Jasmina Batlle Vilanova Col·legiada Gi- 1034